Zelfs corona krijgt de vastgoedprijzen niet klein.

De coronamaatregelen in het eerste kwartaal van 2020 zorgden voor een dip in de vastgoedmarkt, maar zoals we al voorspelden in deze blogpost over investeren in tijden van corona, werd deze dip later in het jaar goedgemaakt.

De coronamaatregelen in het eerste kwartaal van 2020 zorgden voor een dip in de vastgoedmarktmaar zoals we al voorspelden in deze blogpost over investeren in tijden van corona, werd deze dip later in het jaar goedgemaakt.

Uit cijfers van de Notarisbarometer blijkt dat het aantal transacties in 2020 iets afnam ten opzichte van 2019, maar dat de prijzen stegen. Gemiddeld stegen de huizenprijzen met 5,7% en appartementsprijzen met 6,8%.

Zelfs tijdens een pandemie is vastgoed dus een rendabele investering. Lees hieronder meer over de ontwikkelingen op de vastgoedmarkt.

DE ONTWIKKELING VAN DE VASTGOEDMARKT IN 2020

Elk trimester publiceert de Federatie van het Notariaat de Notarisbarometer. Hierin vindt u onder andere een duidelijk overzicht van de laatste ontwikkelingen op het vlak van vastgoedprijzen.

Wat blijkt? In de eerste helft van 2020 werd minder vastgoed verkocht onder invloed van de coronacrisis, maar in de tweede helft van 2020 volgde een ware inhaalslag.

Onder invloed van de ervaringen tijdens de eerste lockdown gingen veel mensen op zoek naar woningen met meer ruimte en meer groen; naar een tweede verblijf om vakanties in eigen land te kunnen vieren en naar een investering met een veilig rendement, vastgoed bleek dan vaak de meest logische keuze.

GEMIDDELDE PRIJSSTIJGING PER GEWEST

Dit enthousiasme op de vastgoedmarkt zorgde voor een stevige stijging van de vastgoedprijzen, het is zelfs de hoogste prijsstijging sinds 2011. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde stijging per gewest.

VLAANDEREN

In Vlaanderen stegen de huizenprijzen in 2020 gemiddeld met 6,7%. Bij de appartementen was een prijsstijging van 6,5% te zien.

BRUSSEL

Ook in Brussel stegen de vastgoedprijzen. De gemiddelde prijs van een huis nam in 2020 met 4,4% toe en die van een appartement met maar liefst 8,1%.

WALLONIË

In Wallonië zag men een stijging van de huizenprijzen van 6.5% en een stijging van de appartementsprijzen van 5,7%.

PROFITEER NU VAN DEZE STIJGENDE VASTGOEDPRIJZEN

Uit deze cijfers concluderen we dat vastgoed een rendabele investering is, zelfs in moeilijke tijden.
Investeren in vastgoed levert u zeker meer op dan wanneer u uw geld op uw spaarrekening laat staan.

De cijfers van de Notarisbarometer tonen ook dat met name appartementen in Brussel het goed doen, en laat dat nu net zijn waar Urbicoon in gespecialiseerd is. We bouwen en verkopen luxueuze nieuwbouwappartementen in grote steden die een toplocatie combineren met een groene omgeving. Daarnaast hebben we een verhuurservice die u helpt om uw vastgoed te verhuren. Zo kunt u zorgeloos genieten van uw investering.

VERTROUW OP EEN ERVAREN VASTGOEDPARTNER

Overweegt u om te investeren in vastgoed? Aarzel dan niet om ons vrijblijvend te contacteren, de experten van Urbicoon begeleiden u graag tijdens uw zoektocht naar het ideale beleggingsvastgoed.

Recente Blogposts

Deze website maakt gebruik van cookies,  meer informatie hierover vindt u in ons privacybeleid.