Tijd om te investeren: BTW nog maar 6% bij nieuwbouwwoningen

Goed nieuws vanuit de bouwsector! Voor twee jaar wordt de belasting op toegevoegde waarde voor nieuwbouwhuizen en – appartementen van 21% naar 6% verlaagd.

Goed nieuws vanuit de bouwsector! Voor twee jaar wordt de belasting op toegevoegde waarde voor nieuwbouwhuizen en – appartementen van 21% naar 6% verlaagd. Hierdoor betaalt u als investeerder tijdelijk veel minder voor de aankoop van een nieuwe woning. Uiteraard zijn er voorwaarden verbonden aan deze regeling. Zo is bijvoorbeeld belangrijk dat de bouwvergunning aangevraagd wordt tussen 1 oktober 2018 en 31 december 2022.

Het is het ideale moment voor een duurzame investering, zoals een nieuwbouwwoning. Is het tijd voor iets nieuws? Bent u uw huidige woning beu en wilt u op zoek gaan naar een milieuvriendelijk en modern appartement of huis? Of wilt u een woning aankopen op naam van uw kinderen? Met ons advies kan dat zonder zorgen.

INVESTEERDERS WETEN WAAROM
Uw kapitaal investeren in vastgoed is een verstandige keuze. Het spaarboekje brengt al jaren niets meer op. Daarnaast is de aankoop van een woning interessant voor het nageslacht. Of u nu een woning koopt om te verhuren of investeert in een nieuwbouwwoning, de aankoop van een woning is een standvastige investering. Zo vergaart u gemakkelijk een extra inkomen wanneer u uw vastgoed verhuurt. Een woning heeft steeds een fysieke waarde, waarbij zowel de locatie als het gebouw meetellen.

Nieuwbouwwoningen voldoen daarnaast steeds aan de huidige energienormen. Er moet een minimum energie uit hernieuwbare bronnen, zoals een warmtepomp of zonnepanelen, aanwezig zijn.Het is een duurzame investering, waarbij duurzaamheid een dubbele betekenis inneemt: deze woningen gaan levenslang mee en zijn goed voor het milieu.

Binnen Urbicoon kunt u al investeren in het nieuwbouwproject Square Conscience tegen een btw-tarief van 6%. Omgeven door haar groene omgeving en industriebedrijven worden ontspanning en het bedrijfsleven gecombineerd in het project Square Conscience. Daarnaast is de ligging van dit project uitstekend. U bevindt zich snel bij de luchthaven, openbaar vervoer en het bruisende centrum van Brussel. Tot slot kunt u investeren in een luxueuze woonervaring in onze kwaliteitsvolle, en volledig ingerichte appartementen. Investeerders weten dus echt waarom.

GOEDKOPER INVESTEREN VOOR UW KINDEREN
Het wordt almaar moeilijker voor jonge mensen om een huis te bouwen of te kopen. De prijzen van bouwgronden swingen de pan uit waardoor veel jonge gezinnen zelfs het beeld van hun droomhuis in rook zien opgaan. Tenzij natuurlijk de ouders een financieel handje toesteken. Wanneer u uw kapitaal verstandig wilt investeren, kunt u dat dus nu tijdelijk goedkoper doen.

Denkt u er bijvoorbeeld aan om een nieuwbouwwoning voor uw kind te kopen? Dan bedraagt de btw momenteel slechts 6% van de totale aankoopprijs. U kunt deze woning op naam van uw kind zetten en deze woning via een notariële akte schenken.

VOORWAARDEN VAN DE 6% BTW-REGELING
Uiteraard zijn er voorwaarden aan deze tijdelijke regeling verbonden. Wanneer u gebruik wilt maken van de 6% btw-regeling, zult u zowel als koper aan voorwaarden moeten voldoen. Ook uw nieuwbouwproject moet enkele bepalingen nakomen. Daarnaast kunt u facturen van afgeronde werken, uitgevoerd tussen 1/01/2021 en 31/12/2022 ontvangen aan het verlaagd btw-tarief van 6%.

DE KOPER MOET AAN VOORWAARDEN VOLDOEN
Wanneer u aanspraak wilt maken op het tijdelijk verlaagde btw-tarief, is het belangrijk dat u uw woning zelf aankoopt. Daarnaast moet uw domicilie in de woning of het appartement geplaatst worden. Deze woning moet daarnaast ook de enige woning zijn. Al zijn er hier wel uitzonderingen in te vinden, zoals bij een erfenis of een snelle verkoop van de huidige woning. Tot slot is het belangrijk dat deze voorwaarden 5 jaar voldaan blijven.

HET PROJECT MOET AAN VOORWAARDEN VOLDOEN
Ook de nieuwbouwwoning zelf moet enkele voorwaarden nakomen.

Zo moet dit gebouw zowel afgebroken als opnieuw gebouwd worden.
De omgevingsvergunning moet aangevraagd worden tussen 1 oktober 2021 en 31 december 2022.
De bewoonbare oppervlakte van de woning is maximaal 200 vierkante meter.
Urbicoon beschikt over heel wat nieuwbouwwoningen, zoals de appartementen van het project Square Conscience, met een uitstekende ligging. Op maat van uw wensen gaan we op zoek naar uw ideale investering. Denkt u eraan om een nieuwbouwwoning aan te kopen tegen een btw-tarief van 6%? Contacteer ons voor meer informatie. We helpen u graag verder.

Recente Blogposts

Zelfs corona krijgt de vastgoedprijzen niet klein.
De coronamaatregelen in het eerste kwartaal van 2020 zorgden voor een dip in de vastgoedmarkt, maar zoals we al voorspelden in deze blogpost over investeren in tijden van corona, werd deze dip later in het jaar goedgemaakt.

Deze website maakt gebruik van cookies,  meer informatie hierover vindt u in ons privacybeleid.